Tam po prostu warto być. Kongres PV to – bez dwóch zdań – wydarzenie dla największych branżowych graczy. Na ten pełen słonecznej energii event przybyło, aż 550 osób.

W DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw przez 2 dni było bardzo gorąco. I to nie za sprawą pogody, która ostatnio nas nie rozpieszcza – choć trzeba przyznać, że słońce na czas 1 i 2 czerwca było zamówione. Wrzało od ożywionych i pełnych pasji do OZE rozmów. 9 paneli dyskusyjnych, w których swoje poglądy wymieniali eksperci ze świata elektroenergetyki były niezwykle inspirujące dla uczestników. Kongres PV to przestrzeń do rozważań nad przyszłością dla inżynierów, profesorów i dyrektorów wiodących, branżowych firm.

Na Kongresie PV nie mogło zabraknąć ZPUE S.A. W zielonej rewolucji uczestniczymy od 19 lat, a sprzedaż urządzeń na potrzeby OZE w 2021 roku przekroczyła 30%. Do kompletu obok samochodów elektrycznych stanęła nasza stacja ładowania samochodów EV-C i trzeba przyznać – wywołała ogromne zainteresowanie. W drugim dniu mieliśmy przyjemność być partnerem panelu Rozwój sieci elektroenergetycznej w Polsce, który rozpoczął się od treściwej prezentacji Krzysztofa Wybrańskiego – Dyrektora Rozwoju Nowych Technologii ZPUE S.A.

Kongres PV 2022 w Warszawie