Setki wystawców, tysiące Gości i słoneczna pogoda – tak przebiegły 34. Międzynarodowe Energetyczne Targi Bielskie ENERGETAB 2021. Największe targi energetyczne tej części Europy zakończone.

Ekipa ZPUE S.A. obecna na Targach ENERGETAB 2021Ekipa ZPUE S.A. obecna na Targach ENERGETAB 2021

Znów się spotkaliśmy

Jako lider i kluczowy wystawca ZPUE S.A. od 30 lat jest obecne na Targach ENERGETAB organizowanych przez ZIAD Bielsko-Biała. Niestety, z powodu pandemii nie mogliśmy spotkać się w poprzednim roku, ale tę przerwę wykorzystaliśmy, by w tym roku z jeszcze większą energią ruszyć do Bielska.

Oficjalne przywitanie Gości na stoisku ZPUE S.A. Od lewej: Bogusław, Małgorzata, Katarzyna, Marta i Michał WypychewiczOficjalne przywitanie Gości na stoisku ZPUE S.A. Od lewej: Bogusław, Małgorzata, Katarzyna, Marta i Michał Wypychewicz

400 m2 fantastycznej atmosfery

Nasz biznes oparty jest na wzajemnych relacjach, bezpośrednich spotkaniach i rozmowach, dlatego Targi Bielskie to doskonała okazja do pogłębiania tych relacji. Namiot ZPUE S.A. odwiedziło kilka tysięcy osób, z którymi mogliśmy wymienić się doświadczeniami i porozmawiać o branżowych nowinkach oraz zaprezentować naszą aktualną ofertę. Każdego dnia, nasz namiot o powierzchni 400 m² namiot cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Kierownicy Produktów ZPUE byli do dyspozycji naszych Gości, dzięki czemu mogli oni uzyskać szczegółowe informacje dotyczące prezentowanych rozwiązań. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom zainteresowanych, którzy nie mogli przybyć do Bielska, stworzyliśmy wideoprezentację naszych urządzeń. Jest dostępna tutaj.

Stoisko ZPUE S.A. - nasi goście dopisaliStoisko ZPUE S.A. - nasi goście dopisali

Nagroda Prezydenta w rękach ZPUE

Wielkim wyróżnieniem i powodem do dumy jest Nagroda Prezydenta Miasta Bielska-Białej przekazana na ręce Prezesa Michała Wypychewicza przez Prezesa ZiAD Dariusza Mrzygłoda za autorski System Optymalizacji Produkcji i Magazynowania Energii z OZE (SPS SOFT). Warto podkreślić, że po raz pierwszy w historii naszej Firmy wyróżnione zostało, nie samo urządzenie, a jego nowoczesne oprogramowanie. SPS SOFT gwarantuje kontrolę, bezpieczeństwo, a przede wszystkim indywidualne podejściem do zarządzania energią z OZE.

Nagroda Prezydenta Bielska-Białej w rękach ZPUENagroda Prezydenta Bielska-Białej w rękach ZPUE

Konferencja Naukowa

W środę 15 września odbył się trzeci, ostatni dzień Konferencji Naukowo-Technicznej (26-27 maja i 15 września) „Fotowoltaika dziś i jutro” dotyczącej rozwoju branży PV. ZPUE S.A. jako partner tego wydarzenia oraz krajowy lider w produkcji magazynów energii zaprezentowało panel pt. „Fotowoltaika we współpracy z magazynem energii jako sposób na redukcję kosztów energii elektrycznej oraz poprawę niezawodności zasilania dla zakładów przemysłowych”.

Prelekcję poprowadzili Artur Koziński Kierownik Działu Rozwoju SPS i Energoelektroniki oraz Błażej Fidrocki Menadżer ds. Sprzedaży Magazynów Energii. Wideo z wystąpieniem naszych prelegentów z pierwszej części tego wydarzenia (26-27 maja), zorganizowanej w całości online, możecie obejrzeć tutaj.

Artur Koziński i Błażej Fidrocki podczas prelekcjiArtur Koziński i Błażej Fidrocki podczas prelekcji

Wirtualne spotkanie

W tym roku, po raz pierwszy nasi firmowi dziennikarze – Olga Małek i Michał Kubicz – przeprowadzili rozmowy z Gośćmi oraz osobami tworzącymi ZPUE S.A. Transmisję online mogliście oglądać na żywo w naszych social mediach.

Jeśli jednak nie mieliście okazji być z nami na żywo podczas Targów, nic straconego. Już niedługo pełna relacja z naszej transmisji.

Tegoroczne Targi ENERGETAB ZIAD Bielsko-Biała były wyjątkowo udane. Dopisali Goście, dopisała również słoneczna pogoda. Serdecznie dziękujemy wszystkim tym, którzy odwiedzili nasze stoisko i tym, którzy byli z nami online.

Firmowi dziennikarze - Michał Kubicz i Olga MałekFirmowi dziennikarze: Michał Kubicz i Olga Małek