Do naszej oferty produktowej dołączyły szynoprzewody średniej mocy typu DISTRITECH™ oraz szynoprzewody oświetleniowe LIGHTECH™. Niezwodne, modułowe rozwiązania podnoszą poziom bezpieczeństwa w zakładach przetwórczych i przemysłowych, sektorach komercyjnych i usługowych. Klienci cenią je także za ich funkcjonalność i elastyczność rozwiązań.

Dysponujemy teraz pełnym pakietem rozwiązań do niezawodnego transportu energii na obiektach, łącznie z tzw. „oświetleniówkami”. Uniwersalna technologia posiada szeroką gamę kaset odpływowych, dzięki którym bez trudu możemy dystrybuować i rozdzielać energię w zależności od indywidualnych potrzeb. Rolę przewodnika ochronnego pełni tu aluminiowa obudowa. System jest w pełni certyfikowany – mówi Łukasz Bartczak, kierownik Sekcji Systemy Energetyczne ZPUE S.A.

Wysokie parametry techniczne szynoprzewodów szybko zdobywają popularność i zaufanie naszych klientów głównie z sektora przemysłowego. Mamy za sobą wiele zrealizowanych inwestycji w tym obszarze. Oferujemy kompleksową ofertę wraz z montażem całego systemu zasilania. Ostatnia realizacja dla fińskiego giganta w zakresie wytwarzania produktów dla wielu gałęzi przemysłu powstaje w Sieradzu. Dostarczyliśmy tam wszystkie typy szynoprzewodów: Powertech 1600A (niskie napięcie), Distritech 250A (średniej mocy) o łącznej długość 550 m oraz ponad 3,5 km szynoprzewodów oświetleniowych Lightech 40A. Obiekt wyposażyliśmy także w rozdzielnicę niskiego napięcia typu ZRW, jako główną rozdzielnię oraz dwanaście rozdzielnic obiektowych typu Instalblok.

Parametry techniczne szynoprzewodów typu DISTRICTTECH™:

• Napięcie znamionowe: 1000V
  • Napięcie znamionowe izolacji: 1000V