W kategorii zakładów o zatrudnieniu powyżej 250 pracowników ZPUE S.A. zajęło pierwsze miejsce zdobywając tytuł „Pracodawca - Organizator Pracy Bezpiecznej” O wygranej decydowały wysokie standardy pracy i stosowanie rozwiązań zwiększających bezpieczeństwo pracowników.
„…Życie i zdrowie ludzi pracujących jest najważniejszą wartością. W tym roku, do 25 listopada przeprowadzono 2 172 kontrole, mające na celu sprawdzenie warunków pracy i przestrzegania przepisów prawa pracy i bhp. Wyniki nie są zadowalające (…) Są jednak firmy w naszym regionie, które mogą służyć za wzór dla innych i te właśnie nagrodziliśmy dzisiaj na uroczystości – powiedziała Barbara Kaszycka, nadinspektor pracy z Okręgowego Inspektoratu Pracy w Kielcach.

Nagrody i wyróżnienia wręczono na uroczystej gali z udziałem świętokrzyskich pracodawców, która odbyła się 29 listopada w Filharmonii Świętokrzyskiej w Kielcach.
ZPUE S.A. reprezentowali Andrzej Grzybek, Prezes Zarządu ZPUE S.A. oraz Iwona Dobosz, Prokurent / Dyrektor ds.Zarządzania HR i Employer Branding.